Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ – ΜΑΡΙΑ ΒΡΥΣΑΝΑΚΗ

Ο Θάνατος πλησίαζε και ήταν αναπόφευκτος…

Το Fantasy κομμάτι της χώρας μας είναι αρκετά δυστυχώς υποτιμημένο εδώ και δεκαετίες χωρίς να του δίνεται η προσοχή όσο άλλα λογοτεχνικά είδη. Τα τελευταία χρόνια αρχίζει να υπάρχει μια προσπάθεια και στις μεταφράσεις αλλά κυρίως στην έκδοση βιβλίων από Έλληνες συγγραφείς. Όπου οι εκδότες επιτέλους δίνουν την ευκαιρία σε νέους κυρίως ηλικιακά να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκεται και το Θεοί και Δαίμονες της Μαρίας Βρυσανάκη από τις εκδόσεις λυκόφως. 

Ξεκίνησα να διαβάζω το πρίκουελ Αιώνια μάχη ένα βιβλίο 200 σελίδων που διατίθεται δωρεάν εδώ και όπως προτείνει και η ίδια η συγγραφέα καλύτερα να ξεκινήσετε και εσείς με αυτό αφού υπάρχει μια καλύτερη πρώτη απεικόνιση του κόσμου αλλά και των χαρακτήρων με αποτέλεσμα στην Αναμέτρηση να καταλαβαίνεις καλύτερα τις κινήσεις και τα αισθήματα των ηρώων. 

Βρισκόμαστε στο μέλλον μετά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο που έγινε μεταξύ τριών φυλών, των Ανθρώπων, των Λερόιλ ένα είδος ανώτερος ευγενών και των Ρεμόρ ο καρπός της συνύπαρξης ανθρώπων με λερόιλ. Ρεμόρ είναι και η πρωταγωνίστρια μας Μέγκαν Φορμπς που ζει μαζί με τον μεγάλο της αδερφό Ρόλαντ στην  ακαδημία  Κορβίνιους όπου μαθαίνουν να μάχονται για να προστατέψουν τους λερόιλ. Αποφασίζει να πάρει μέρος στην δοκιμασία που υποβάλουν τα ρεμόρ για να μπουν στην βασιλική φρουρά με απώτερο σκοπό να σκοτώσει τον βασιλιά και να ελευθερώσει τον εαυτό της. Όλα φυσικά θα έρθουν ανάποδα αφού αρχικά θα την ακολουθήσουν και οι φίλοι της Γκειλ, Σεθ και Έμιλι ενώ η δοκιμασία που έρχονται αντιμέτωπη είναι πολύ πιο απαιτητική και απάνθρωπη από όσο περίμεναν…. 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ – ΜΑΡΙΑ ΒΡΥΣΑΝΑΚΗ

  1. Tέλειο ριβιού, συμφωνώ ότι ο Γκειλ ήταν πιο αδιάφορος στην αναμέτρηση. Ανυπομονώ να δω εντυπώσεις από δεύτερο βιβλίο.

Σχολιάστε